fjern søgeboks

Global undervisning på friskolen

Som medlemsskole i FRISKOLERNE er der flere flere muligheder for at sætte lys på global dannelse, fx Erasmus+, Nordplus-programmet og oplæg fra FRISKOLERNEs konsulent. Læs mere her.
Af: Jakob Ringgaard, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Kurser & arrangementer , Administration
08.11.23

Global undervisning på friskolerne synes mere relevant end nogensinde. Tiden kalder på børn og unge mennesker, der ser Europa som en mulighed og som vil arbejde for fredelig sameksistens. I FRISKOLERNE har vi flere tilbud, der kan hjælpe jer på friskolen med at sætte fokus på global dannelse.
 

FRISKOLERNES Erasmus+ program sender lærere ud i Europa - skal din friskole være med?
Skal din friskole være med, når FRISKOLERNE sender lærere på kurser, kontaktseminarer eller jobshadowing i Europa? Så skal din friskole senest 15. januar 2024 blive medlem af FRISKOLERNEs Erasmus+ konsortium.

Erasmus+ midlerne dækker alle udgifter til transport, hotel, kursusafgift og bespisning. Eneste udgift for skolen er lærer- og vikarløn. Der er mange kurser at vælge imellem, når blot det er inden for ét af de to temaer ’interkulturelle kompetencer’ eller ’bæredygtighed’.

Se de spændende kursusmuligheder her: Kursuskatalog (schooleducationgateway.eu)

Vil du høre mere om mulighederne i Erasmus+ programmet, så kontakt Jakob Ringgaard på jakob(at)friskolerne.dk


Hør mere om mulighederne for skoleudveksling gennem Nordplus-programmet
Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus inviterer nordiske og baltiske institutioner og organisationer fra alle dele af uddannelsessektoren til at søge om tilskud til transnationalt samarbejde. Ansøgningsrunden åbnede 1. november, og der er deadline for ansøgninger 1. februar 2024.

Der afvikles to webinarer med samme indhold d. 15/11 og d. 6/12-2023.

Tilmeld dig webinaret her.

 

Søg fondsmidler til skandinavisk samarbejde 
Det er muligt at søge fonden Clara Lachmanns Stiftelses, der støtter ekskursioner, studierejser og kursusvirksomhed i Skandinvien. Fonden har til formål at støtte samarbejde mellem de skandinaviske lande og der er ansøgningsfrist hvert år 15/9 og 15/3.

Læs mere på: Clara Lachmanns Stiftelse

 

Få oplæg om global undervisning
Det er også muligt at få et oplæg på din friskole om ’global undervisning’. FRISKOLERNEs konsulent kommer gerne ud til et lærermøde eller til en pædagogisk dag og holder oplæg om emnet. Det er også muligt at få et kort inspirationsoplæg online.

Skriv til jakob(at)friskolerne.dk , konsulent i Friskolernes Hus, og hør mere.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12