fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Lønanalyse 2019 – Skoleledere ved FRISKOLERNE

En analyse af skoleledernes løn fra 2018 til 2019 viser, at den gennemsnitlige løn for øverste leder er steget med 3,1 %, mens øvrige lederes løn er steget med 3,4 %.
Af: Michael Buch Kristensen og Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
18.11.19

Lønstatistikken pr. 30. april 2019, som FRISKOLERNE har udarbejdet på baggrund af indberetninger fra 321 medlemsskoler, viser, at skoleledernes løn i gennemsnit er steget med 3,1% mens de øvrige lederes løn er steget med 3,4% fra 2018 til 2019.

På grund af sammenfaldet mellem overgangen til den nye organisationsaftale for ledere og tidspunktet for indsamling af data til analysen, er der usikkerhed omkring de indberettede lønninger, og hvorvidt de på indberetningstidspunktet var gået over til løn efter den nye overenskomst. Af denne grund er det også svært at analysere, om tilkomsten af overenskomsten har haft en indflydelse på lønsammensætning og udvikling.

Det kan dog konkluderes, at der fortsat er en positiv udvikling af den lokalt aftalte andel af lønnen.

Detaljer og historisk udvikling
Lønstatistikken omfatter såvel intervallønnen som de aftalte løntillæg, mens pensionsbidrag ikke indgår. Detaljerne og den historiske udvikling tilbage fra 2014 kan følges i den lederlønstatistik, som findes HER.

Statistikken bygger på de indberetninger, skolerne har foretaget til Fordelingssekretariatet pr. 30. april 2019. FRISKOLERNE modtager talmaterialet i anonymiseret form og kan således ikke identificere enkelte skoler eller skoleledere.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12