fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobil-applikationer

Frie grundskoler er ikke omfattet af denne lov…
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori
13.08.19

I juni 2018 trådte ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer” i kraft. Loven medfører et krav om, at offentlige organer skal sikre, at eksempelvis personer med forskellige handicap i højere grad kan gøre brug af hjemmesider og mobilapplikationer.

Vi er blevet kontaktet af flere friskoler, der har modtaget henvendelse fra et firma, som netop henviser til ovennævnte lov og i den sammenhæng tilbyder deres hjælp, så skolerne kan komme til at leve op til lovens bogstav.

Frie grundskoler er ikke omfattet af loven, medmindre hjemmesiden indeholder væsentlige administrative funktioner. Er det fx kun muligt for forældre at indskrive deres barn på friskolen via hjemmesiden, vil der være et krav.

Når skolen ved førstkommende lejlighed skal revidere/forny hjemmesiden, vil det være en god anledning til at gøre hjemmesiden så brugervenlig, at siden lever op til kravene i ovennævnte lov.

Hvis der er brug for uddybning, kan Friskolernes Hus kontaktes.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12