fjern søgeboks

Lovændring: mulighed for fem nye selvbetalte omsorgsdage

Pr. 2. august 2022 har lønmodtagere ret til fem omsorgsdage pr. kalenderår. Disse adskiller sig væsentligt fra de to kendte omsorgsdage knyttet til børn. Læs mere om detaljerne omkring de nye omsorgsdage her.
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
08.11.22

Pr. 2. august 2022 har lønmodtagere ret til 5 omsorgsdage pr. kalenderår.

De fem omsorgsdage adskiller sig væsentligt fra de to kendte lønnede omsorgsdage, der er knyttet til børn til og med det år, barnet fylder 7 år.

De fem nye omsorgsdage
De fem nye omsorgsdage er uden løn og pension. De kan benyttes til at yde personlig omsorg eller støtte til egne børn, forældre, ægtefælle, partner eller en person, der bor i samme husstand som medarbejderen, som har behov for væsentlig omsorg eller støtte på grund af en alvorlig helbredsmæssig tilstand. Det kan fx være at ledsage en pårørende til udredning af en alvorlig sygdom.

Arbejdsgiveren kan kræve lægelig dokumentation for, at der er et behov for væsentlig omsorg eller støtte på grund af en alvorlig helbredsmæssig tilstand.

Omsorgsorloven kan afholdes som en samlet periode eller som enkelte dage. Hvis man ikke anvender omsorgsdagene inden kalenderårets udgang, så bortfalder muligheden. Man kan altså ikke gemme dagene til et nyt kalenderår.

 

OBS.
Da orlovsordningen først er trådt i kraft d. 2. august 2022, har ansatte i kalenderåret 2022 kun ret til 2 omsorgsdage.

 

LÆS MERE om lovændringen HER.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12