fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Lovforslag om klubtilbud fra 4. klasse, oprettelse af afdelinger m.m. fremsat

Undervisningsministeren har den 28. marts fremsat et lovforslag om øgede frihedsrettigheder for frie grundskoler. Forslaget indeholder også ændrede bestemmelser om donationer og tilsynet.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
03.04.19

Forslaget er sat til 1. behandling i Folketinget den 3. april. Den sædvanlige proces igennem folketinget frem til 3. behandling og vedtagelse kan blive afbrudt, såfremt valget udskrives inden vedtagelsen. Derfor bør skolerne være tilbageholdende med at planlægge ud fra de foreslåede ændringer, indtil de rent faktisk er vedtaget. 

Hovedpunkterne i lovforslaget er:

  • Mulighed for at oprette en afdeling af skolen enten i samme kommune som hovedskolen eller i en nabokommune. Der er fastsat specifikke regler for oprettelsen og tilskudsvilkårene. 
  • Præcisering af, at frie grundskoler får mulighed for at oprette klubtilbud for elever fra 4. klassetrin og op. Skolen kan indgå aftale med kommunen om tilskud til klubordningen.
  • Et generelt forbud mod anonyme donationer til frie grundskoler.
  • Kravene til bestyrelsesmedlemmerne ved nye skoler skærpes, ved at disse, ved deres tiltræden, skal underskrive en erklæring om, at de vil overholde loven – specifikt paragrafferne angående frihed- og folkestyrekravet. Erklæringen skal offentliggøres på skolens hjemmeside. 
  • Som led i tilsyn kan Undervisningsministeriet pålægge bestyrelsesmedlemmer en erklæring, som den nye skoles bestyrelsesmedlemmer skal underskrive. 

Vi vender tilbage med en mere detaljeret beskrivelse af lovforslaget, når dette er vedtaget af Folketinget. 

Det fremsatte lovforslag kan findes HER

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12