fjern søgeboks

Nu kan du igen indstille frie skoler til kommunikationspris

Kender du en fri skole, som gør det godt på sociale medier? Så kan du fra i dag indstille den til SEVERIN-PRISEN 2021. Giv skolen et digitalt skulderklap, hvis du synes, at formidlingen sidder lige i skabet, og skolens værdier skinner ud gennem skærmen.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Kurser & arrangementer , Administration
02.09.21

Højskoler, efterskoler, privatskoler og frie grundskoler fylder meget på sociale medier, men står værdierne, hverdagen og de enkelte skolers særpræg tydeligt frem? SEVERIN-PRISEN hylder de frie skoler, der brænder igennem algoritmerne med visioner og værdier. Nu er indstillingen åben for alle, der ønsker at give anerkendelse til en skole, som gør det særligt godt på sociale medier. 

 

Sådan indstiller du en fri skole 
Gå ind på vostok.dk/severin-prisen og udfyld indstillingsformularen. Det tager kun få minutter. Du kan vælge, om du vil indstille anonymt eller ej. Vær opmærksom på 'årets tema', før du beslutter, hvem du gerne vil indstille til prisen. Læs mere nedenfor.

 

Processen 
Indstillingsperioden lukker onsdag den 29. september, hvorefter juryen udvælger tre kandidater, som sendes til offentlig afstemning på vostok.dk/severin-prisen. Vinderen af SEVERIN-PRISEN er vært for et offentligt pris-event, der løber af stablen i slutningen af oktober. 

 

Årets jury 
SEVERIN-PRISENs jury består i år af generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening og tidligere kulturminister, Elsebeth Gerner Nielsen, lektor ved Københavns Universitet Anne Mette Thorhauge og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard. Årets tema er ‘Oplysning’ med reference til Grundtvigs ‘Er lyset for de lærde blot.’  

 

Tidligere vindere 
Tidligere vindere af SEVERIN-PRISEN er Glamsbjerg Friskole (2018) for et godt, velfungerende Facebook-feed, Fredericia Realskole (2019) for en online video om niveaudeling af undervisningen og Sct. Ibs Skole (2020) for ‘hjemmeskolesangen’.

 

Hvad er SEVERIN-PRISEN? 
SEVERIN-PRISEN er indstiftet af forstander ved Lunderskov Efterskole, Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard i 2018. Prisen sætter fokus på den frie skole som del af det digitale mediebillede og en digital offentlighed. Sidste års jurymedlemmer var medieforsker og professor ved Syddansk Universitet Kirsten Drotner, formand for Efterskoleforeningen, Torben Vind Rasmussen, og kommunikationsrådgiver Rasmus Anker Rysgaard. 

 

VIL DU VIDE MERE? Kontakt Rasmus Anker Rysgaard på telefon 61305677 eller via mail

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12