fjern søgeboks

Nytårshilsen fra FRISKOLERNE

Bestyrelsen ønsker alle et godt nytår og peger på de mange gode indsatser samt den særlige alvor, tiden er præget af.
Kategori
Presse & politik
30.12.23

Kære forældre, pædagoger, lærere, ledere, bestyrelser, pedeller, sekretærer og skolekredsmedlemmer 

Året går på hæld og det afstedkommer hver gang en naturlig refleksion over det år, der snart er omme, og det der venter forude. 

I Dansk Friskoleforening er vi året igennem optaget af at sikre gode overordnede vilkår for vores 280 medlemsskoler. Sekretariatet Friskolernes Hus rådgiver og vejleder hver dag om alle de skolenære spørgsmål, dilemmaer, muligheder og udfordringer. I bestyrelsen har vi fokus på de strategiske sigtepunkter, som handler om vores bidrag til et stærkt demokrati, men også friskolernes muligheder for at udnytte den frihed, skolerne er givet. Og så har vi støvet det gamle fine begreb om ’frimodighed’ af, der handler om at se verden i øjnene med mod, åbenhed og tillid. Det ønsker vi os, at alle børn og unge skal opleve.

Hvordan kan man se det i foreningens arbejde? Det kan man i den løbende politiske interessevaretagelse, i foreningens kursustilbud, i vores rådgivning og i de værdibaserede projekter, vi involverer os i til gavn for vores medlemsskoler. 

Den opgave I - forældre, bestyrelse, ansatte - løfter hver dag for at skabe de rette rammer for alle børn og unges undervisning, dannelse, trivsel og udvikling er afgørende. Naturligvis for den enkelte elev, men også på et samfundsniveau. Det almene pædagogiske arbejde tilsat de nødvendige specialpædagogiske aspekter skaber de inkluderende fællesskaber og faglige udvikling, der er med til at give eleverne fornemmelse af at høre til og være i samspil med både deres skolekammerater, lærere, pædagoger og andre voksne omkring dem. Foruden dét at opleve faglige erkendelser. Det er vanskeligt at forestille sig en mere betydende opgave. 

Vi lever i en særlig tid med en særlig alvor. Der er kriser og krige og nogle steder er demokratierne udfordrede. Desto vigtigere er det, at vi – sammen – insisterer på humanitet og evnen til at rumme og respektere uenigheder, mindretal, forskelligheder og mangfoldighed som modtræk til polarisering og trodsighed. 

De bedste ønsker for det nye år

På bestyrelsens vegne

Peter Bendix Pedersen

Formand

 

Hent nytårshilsnen som pdf

 

 

 

 

 

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12