Podcasten 'FUNDAMENTET' - levende samtaler om folkets skole

Der er et nyt afsnit klar - denne gang er emnet 'Forældrenes rolle i grundskolen'. I podcasten FUNDAMENTET diskuterer vi emner, som optager forældre med børn i landets grundskoler og daginstitutioner.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Presse og politik , Magasinet Friskolen
24.08.20

Podcasten 'FUNDAMENTET' - levende samtaler om folkets skole.

10 år i træk sender vi vores børn afsted til en institution, som har en massiv indflydelse på vores kæres udvikling, trivsel og dannelse - Danmarks grundskole. I podcasten FUNDAMENTET diskuterer vi emner, som er direkte brugbare for forældre med børn i én af landets 1800 grundskoler (både fri-, privat og folkeskoler). Hver podcast har relevante faglige gæster, som styres af vores to værter, Heidi Lykke Schultz og Per Ølholm.

DET NYE AFSNIT: 'FORÆLDRENES ROLLE I GRUNDSKOLEN'

Forældrenes roller er temaet for podcastens andet afsnit. Vi stiller blandt andet spørgsmålene 'hvor meget skal du blande dig i dit barns skolegang?' og 'hvad er på spil i dette efterår, når grundskolen igen kommer i politisk centrum?' Med i studiet er formændene fra landets forældreorganisationer Skole & Forældre og FRISKOLERNE - nemlig Rasmus Edelberg fra Skole og Forældre samt Peter Bendix fra FRISKOLERNE. De to herrer spiller op ad indspark leveret af tidligere undervisningsminister Merete Riisager, nuværende undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, børneforsker Per Schultz Jørgensen og professor i pædagogisk psykologi Lene Tanggaard.

LYT TIL FUNDAMENTETs andet afsnit her: 'Forældrenes rolle i grundskolen' - eller find FUNDAMENTET der, hvor du plejer at finde dine podcasts.

Hvis du ikke allerede har hørt FUNDAMENTETs første afsnit om angst, så kan du finde det her: 'Angst - det starter med en lille bekymring'. Og husk at abonnere på FUNDAMENTET, så du er med, når vi næste gang publicerer en podcast.

Vil du vide mere?

Gå ind på FUNDAMENTETs hjemmeside HER og bliv klogere. Her kan du også høre et udvalg af Magasinet Friskolens artikler læst højt af Magasinet redaktør, Per Ølholm.